fb

Nov 12, 2010

Menjadi lelaki impian wanita

SETIAP lelaki impian wanita harus mempunyai beberapa kriteria.Adakah pasangan anda mempunyai beberapa mata daripada 15 ciriberikut? Jika demikian, maka dia adalah suami masa depan yang baik.
1. Berkeyakinan dan bersemangat waja

Dia bangun dengan matahari terbit, selalu bersemangat menyambut hari baru, bersenandung (meski kecil) saat memandu kereta ke pejabat? Lelaki yang penuh keriangan di pagi hari berarti siap menghadapi kesulitanhidup. Dengan rasa syukur dan semangat hidupnya tinggi, semua masalah yang muncul dalam pernikahan nanti harus diatasi.


2. Cinta yang mendalam

Apakah dia selalu mengatakan dan menunjukkan kasih sayang pada anda setiap hari bahkan melalui saat-saat kecil? Menurut kajian, menyatakan kasih sayangnya secara teratur adalah hal yang paling penting yang mendatangkan kepuasan dalam perkahwinan. Jika saat ini anda memiliki kekasih seperti itu, anda punya rakan kongsi yang baik.


3. Memiliki rasa Humor

Ia suka tertawa bersama anda (tapi tidak tertawa Anda). Dia tahu tertawa bahawa pada orang lain itu tidak lucu. Dia juga tahu bagaimana melihat sisi terang dari sesuatu. lelaki periang yang baik untuk anda.


4. Menjaga kepentingan diri sendiri

Dia tidak hanya peduli pada kerapian dan keserasian berpakaian. Namun, ia juga prihatin tentang kesihatan dengan menjaga makanan, meluangkan masa bersenam, dan cukup tidur. Bahkan jika minum alkohol dan merokok, dia tahubatas. Percaya atau tidak, dia akan berada di sisi anda untuk masa yang lama.


5. Mengaku kesilapan/ non egoisme

Dia selalu minta maaf saat berbuat salah atau membahayakan perasaan anda, berusaha untuk tidak mengulangi kesalahan, dan belajar dari kesalahan sehingga anda dan hubungannya berkembang dengan baik. Dia juga memahami bahawa dengan mengatakan 'maaf' tidak akan mengurangkan kejantanannya. Dia seorang lelaki.


6. Bertanggung jawab

Dia menikmati pekerjaan dan berusaha untuk bekerja dengan baik. Dia siap menjalankan projek baru, bersama-sama dengan cabaran. Dia berkongsi semangat kerja dengan anda dan cuba untuk mengatasi kejenuhan. Lelaki seperti ini tidak hanya membuat hidup anda tahu. Dia senang bekerja danbertanggung jawab.


7. Ingin berkongsi

Apakah dia peduli bahwa beban dalam suatu hubungan harus dibahagi adil? Ia juga bersedia untuk menyingsingkan lengan baju tanpa diminta? Jika ia ingin melakukan pekerjaan sekalipun sangat remeh, akan bagus untuk orang ini disekitar kita.


8. Mempunyai Visi

Anda ingin memiliki sebuah apartmen di pusat bandar, city car, dan satu anak saja, dia setuju. Ini bermakna bahawa ia juga ingin hidup gaya hidup seperti anda. Walaupun masalah ini kesepakatan, apa pun impian anda, bagilah dengannya. Jika dia punya visi yang sama dengan anda, terusperingkat seterusnya.


9. Romantis

Orang ini agak sukar untuk mencari. Setidaknya jika dia ingat ulang tahun anda, senang untuk naik anda Korsel dan berjalan di bawah sinar bulan, untuk memilih hadiah ulang tahun yang tepat, mengirim SMS berisi puisiindah (meski hanya forward), dan membuat anda bahagia sebagai seorang wanita, dia adalah putera dari idola anda.


10. Punya Etika

Dalam akting, dia tidak terburu-buru dan berusaha mempertimbangkan perasaan orang lain. Dia cuba mematuhi undang-undang dan peraturan tidak menipu meski bermain sendiri. Tidak ada orang yang lebih baik kedua-dua manusia beretika.


11. Teguh

Dia berusaha menepati janji, untuk datang ke pertemuan tepat waktu, memenuhi tanggung jawab dan kewajipan dengan senang hati. Apa yang dia mengatakan hal yang sama seperti yang dimaksudkan. Persiapkan diri anda untuk menjalani hidup senang dengan orang ini.


12. Playing Nice

Hidup pasti akan menyenangkan jika disahkan dengan seorang lelaki yang tahu bagaimana menghabiskan waktu luang. Dia tidak hanya boleh mencari aktiviti lain daripada menonton televisyen, tetapi juga boleh hidup tanpa telefon dan laptop saat berlibur dengan anda.


13. Calon Bapa Yang Baik

Apakah dia punya perhatian besar pada anak-anak? Ingin membantu mengasuh anak? Dan dia lucu dan anak-anak menakjubkan? Bahkan, dia berfikir untuk mempersiapkan tabungan untuk anak-anak mereka nanti? Untuk semua ya jawapan di atas, anda boleh menikahi lelaki ini.14. Menghormati Privasi

Punya kehidupan sendiri membuatnya merasa tidak perlu memiliki anda bila-bila masa. Dia mengerti dan tidak keberatan apabila anda meminta waktu untuk bertemu rakan-rakan anda.Dia juga mengerti untuk meninggalkan bilik apabila anda berbicara dengan rakan-rakan atau ibu di telefon.


15. Mengambil berat

Memang, tidak ada panduan pasti untuk mengukur seberapa baik dan seseorang memberikan perhatian. Namun, jika anda merasa tercinta,dengan dia anda merasa besar secara fizikal dan emosional dan ada rasa damai saat di sisinya, berarti Anda telah menemui orang yang tepat.
Jika belum menemukannya, jangan sesekali menyerah. kita masih mampu memilikinya mungkin di suatu tempat di luar sana. Percayalah!

No comments:

Post a Comment